Close
Zoek
Filters
Close

Compatibility

Voor bepaalde producten geldt dat deze niet zomaar gecombineerd kunnen worden met andere producten. Zo heeft ieder merk zijn eigen type QD stekker en zijn er bepaalde bedrade headsets die niet aangesloten kunnen worden op bepaalde telecomunicatie-apparaten. Er zijn bepaalde tips die kunnen helpen om gemakkelijk een geschikt product te vinden. Daarnaast vindt u onderaan de pagina handige links naar websites die u kunnen helpen om vinden hoe u bepaalde producten kunt combineren met behulp van een tussenstuk of omvormer.

  • Een QD stekker van een bepaald merk past altijd op QD kabels van datzelfde merk. Maar niet op dat van een ander merk.
  • Veel softphone telefcommunicatie apparaten hebben een USB aansluiting, het merendeel van de headsets met een USB aansluiting kunnen zonder problemen gebruikt worden.
  • Gebruikt u Microsoft Lync of Skype for Business? Zorg er dan voor dat uw apparaat hiervoor geschikt is. U herkent dit aan de toevoeging: "MS, MOC, Lync of ML" in de productnaam.
  • Een product met de bovenstaande toevoeging werkt ook met UC. Gebruikt u UC? Let er dan op dat uw product hiervoor geschikt is.
  • Voor portofoons geldt dat een licentie-portofoon niet zomaar gebruikt kan worden met een licentievrije portofoon. Dit geldt ook voor portofoons die gebruik maken van UHF of VHF.

Enkele fabrikanten hebben veel tijd en aandacht gestoken in het ontwikkelen van een zogenaamde compatibility-guide. Hier kunt u aangeven welk apparaat u nu heeft en welk product u hier op aan wilt sluiten. Na het invoeren van deze gegevens vindt u terug of het mogelijk is om deze apparaten te combineren en wat u hier dan voor nodig heeft. U kiest de compatibility guide van het apparaat dat u wil gaan kopen. 
Ter voorbeeld: u heeft een Siemens Gigaset telefoon en wilt een Poly headset kopen, maar u wilt eerst controleren of deze combinatie wel werkt. Kies in dit geval de Poly compatibility-guide.

Indien de bovenstaande guides geen antwoord geven op uw vraag, dan kunt u de uitgebreide database van VoipZeker ook proberen.
Heeft u aan de hand van bovenstaande informatie nog steeds vragen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.